Foreningen Regional Madkultur Bornholm

 

Lehnsgaard er medlem af foreningen Regional Madkultur Bornholm.

 

Man siger om det bornholmske sprog at "det synger".

Når man indtager et måltid med prædikatet "Regional Madkultur Bornholm" bestræber vi os på at få det til "at smage som fuglene synger". Hvis ikke, så ved vi i hvert tilfælde hvor vi kan brokke os - og sikre at det hele tiden kun bliver bedre. Alle og enhver kan servere en bøf, men de fleste aner ikke hvor den kommer fra eller hvordan det levende dyr har haft det.

Enhver der bevæger sig rundt i det bornholmske landskab eller i østersøens sejlsportseldorado, kan med selvsyn konstatere at dyr og afgrøder - lige såvel som de mennesker der bebor Bornholm, ikke kunne tænke sig smukkere omgivelser.

Regional Madkultur er først og fremmest mad med identitet. Vi ved hvor det kommer fra. "Hvem der har haft fingrene i det!"

Regional Madkultur Bornholm følger sporet fra tallerken til oprindelsen. Brødet kan være bagt med mel fra Bornholms Valsemølle og møllen kan have hentet kornet fra Frennegård. Lammekoteletten kan stamme fra Håndværksslagteren, som igen har hentet lammet blandt de græssende får i de bornholmske klippeløkker. Salaten og persilleroden er måske dyrket økologisk på Grennesminde. Eller rødspætten er måske halet op samme morgen af den lokale fisker, der trods sine 70 år stadig er aktiv og sætter garn hver dag i Salenebugten.

Med en god historie om råvarernes herkomst får måltidet en ny dimension. Du får en madoplevelse lidt ud over det sædvanlige! Og husk så lige: Chokoladen til desserten - den håndlaves i Snogebæk - Tag selv ned og oplev hvordan!



Regmadkultur