Derfor er rapsolie sundt

 

Lehnsgaard rapsolie produceres af afskallede rapsfrø, som man også kalder rapskim.

Afskalningen af de sorte frøkapsler sikrer dels, at oliens indhold af  vitaminer og næringsstoffer bevares intakt. Og at olien får en fin afrundet, nøddeagtig, blød og mild smag.

Afskaller man ikke rapsfrøene, så vil rapsolien have en tendens til få en let bitter eftersmag.

Langt det meste rapsolie, der er til salg i Danmark, er produceret af rapsfrø, som ikke er afskallede.

Samtidig er Lehnsgaard rapsolie koldpresset. Den skånsomme presning bevarer igen langt flere vitaminer og antioxidanter. Det giver et lidt mindre udbytte, men en langt bedre kvalitet.

Rapskimolie er en af de få planteolier, der indeholder omega 3-fedtsyrer, som vi normalt har svært ved at få fat i, og som kroppen ikke selv kan danne. Disse fedtsyrer er f.eks. med til at styrke øjne, gøre cellerne stærke og modvirke blodpropper.

Koldpresset rapskimolie indeholder kun seks procent af de ’farlige’ mættede fedtsyrer.

Olivenolien indeholder f.eks. dobbelt så meget mættet fedt.