Bagerens bedste brød

ca. 13 timer

1 brød

Ingredienser

  • 5 g gær
  • 1 tsk. salt
  • En knivspids sukker eller honning
  • ½ dl Lehnsgaard Rapskimolie
  • 4 dl lunt vand, evt. 2 dl kærnemælk + 2 dl vand
  • Ca. 200 g groft spelt fra Bornholms Valsemølle
  • Ca. 400 g fint spelt fra Bornholms Valsemølle

Fremgangsmåde

Opløs gæren i væsken.
Det grove mel æltes først i, derefter tilsættes resten af melet. Der æltes til dejen er ensartet, sammenhængende og ikke for tør.
Sættes på køl og langtidshæves i ca. 12 timer.

Tages ud næste dag og hæver i stuetemperatur til dobbelt størrelse evt. i hævekurv.
Bages ved 210°C varmluft i ca. 30 min
Kan også bages med durummel i stedet for speltmel.