Bagerens bedste brød
ca. 13 timer
1 brød
Ingredienser
- 5 g gær
- 1 tsk. salt
- En knivspids sukker eller honning
- ½ dl Lehnsgaard Rapskimolie
- 4 dl lunt vand, evt. 2 dl kærnemælk + 2 dl vand
- Ca. 200 g groft spelt fra Bornholms Valsemølle
- Ca. 400 g fint spelt fra Bornholms Valsemølle
Fremgangsmåde
Opløs gæren i væsken.
Det grove mel æltes først i, derefter tilsættes resten af melet. Der æltes til dejen er ensartet, sammenhængende og ikke for tør.
Sættes på køl og langtidshæves i ca. 12 timer.
Tages ud næste dag og hæver i stuetemperatur til dobbelt størrelse evt. i hævekurv.
Bages ved 210°C varmluft i ca. 30 min
Kan også bages med durummel i stedet for speltmel.