Fint ølandshvedebrød
ca. 18 timer
4 brød
Opskrift fra Bornholms Valsemølle.
Ingredienser
Fordej
- 350 g lunken vand
- 10 g gær
- 350 g fint ølandshvedemel fra Bornholms Valsemølle
Ligger i cirka 3 timer tildækket i en røreskål.
dej
- ½ liter koldt vand
- 20 g gær
- 150 g Lehnsgaard citronolie
- 1.250 g fint ølandshvedemel
- fordej
- 20 gr. salt
Æltetid ca. 10 min. langsomt i røremaskine
Fremgangsmåde
Først laves fordejen.
Gæren opløses i vandet, og det fine ølandshvedemel tilsættes. Fordejen hæver herefter i ca. 3 timer.
Nu er det tid til at lave dejen.
Gæren opløses i vandet og mel tilsættes sammen med fordejen.
Olien og derefter saltet kommes i og dejen æltes hurtigt ca. 5 min.
Dejen skal herefter ligge 12-15 timer i køleskabet.
Vej dejen op i portioner af ca. 650 g, og form 4 brød.
Disse sættes til hævning på bageplade eller i hævekurve til de er hævet til dobbelt størrelse ved stuetemperatur.
Herefter bages brødene i ovnen ved 240ºC i 5 min. Derefter skrues ned til 210ºC, og de bages færdige i ca 15-20 min.