Oliebrød
ca. 14 timer
3 brød
Ingredienser
- 10 g gær
- 1 spsk groft salt
- ½ dl Lehnsgaard rapskimolie
- 4 dl vand
- 600 g hvedemel med 30% durum fra Bornholms Valsemølle
- 300 g speltmel fra Bornholms Valsemølle
- Flage salt til drys
Fremgangsmåde
Alle ingredienserne æltes godt sammen i røremaskinen til en samlet dej. Dejen deles i 3 portioner, der igen deles i 3 boller, der rulles ud og flettes til et brød. Formene fyldes med cirka ½ cm krydderolie enten chili, hvidløg eller basilikum. Brøddene lægges oveni, tildækkes og sættes i køleskabet 12 timer.
Dagen efter
Brødene tages frem og overhældes endnu engang med krydderolie, drysses med flage salt. Sættes i kold ovn bages ved 210 grader i cirka 25 minutter til brødene er lysbrune. Hvis de virker tørre kan brødene få yderligere olie.