Gulerodskage
1 time
4 personer
Ingredienser
- 250 g rørsukker, erstat evt. 50 gram rørsukker med farin/Sukrin Gold
- 2 dl Lehnsgaard Rapskimolie
- 4 æg
- 160 g hvedemel
- 100 g grahamsmel
- Korn fra ½ stang vanille
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. natron
- 2 tsk. kanel
- 350 g revne gulerødder
- 70 g rosiner
- 70 g hasselnødder eller valnødder, evt. groft hakket
- ½ tsk. salt
Fremgangsmåde
Sukker og olie piskes sammen.
Æggene tilsættes, ét ad gangen, mens der piskes.
Mel, vanille, bagepulver, natron og kanel røres i æggemassen.
Gulerødder, rosiner, nødder og salt vendes i dejen.
Bages ved 170°C i 40 minutter.
Tag kagen ud og lad den køle af. Derefter kan kagen overtrækkes med glasur, ostecreme eller drys med flormelis.